DANCSECS LACI SÜLLŐI

2011-02-28 10:27:12


Köszönet illeti Dancsecs László horgásztársunkat, hiszen jelenleg egyetlen tagunk, aki szorgalmasan küldi fotóit télen megfogott halairól. Saját bevallása szerint, csak ilyenkor ér rá igazán horgászni, mert szakmájából kifolyólag nyáron igencsak el van foglalva és olyankor kevés ideje jut a horgászatra. A beküldött fotók mellé írt is néhány sort, így most övé a szó.

Kedves Sporttársak!

 Csatolmányként újabb 2 süllőről néhány fotó, és pár információ:

1.       Február 8-án csodaszép téli napsütésben délután 4 óra magasságban érkezett a jelzés a Rába magyarszecsődi szakaszán bedobott úszós felszerelésre. Vehemens kapást, rövid fárasztás követte,  a kifogott példány 3,65 kg, 60 cm hosszú, 40 cm kerületű.

2.       Február 18-án éles É-i széltől nem kímélve, finoman szólva rossz időben este 6 körül akadt a horgomra a második áldozat. A helyszín most is ugyanaz, az alkalmazott technika is, kis módosítás a Starlight világítópatron a sötét miatt. Ez a süllő 3,75 kg-ot nyomott 60 cm hosszú és 42 cm kerülettel rendelkezett.

Üdvözlettel:

Dancsecs László

 

Kedves Sporttársak!

 2011.02.21. Este 6 óra Rába Magyarszecsőd. 

-2 fokos hidegben - mikor már a spiccgyűrűbe befagy a víz - pecáztunk Tóth Árpád horgásztársammal a megszokott helyen. A bevetett felszerelés:  3,60-as Carbon bot, 25-ös zsinor, 4-es horog starlight világítós úszó , bodorka csali.  6 után jelentkezett a kapás, viszont az akasztás után nem a megszokott ellenállásba ütköztem. Tudni lehetett, hogy ez nem 2-3 kilós "halacska".  15 perces fárasztás után a kolléga segítségével szákba került a csodálatos állat.

Méretek:  10,25 kg, 86 cm, 62 cm, de a képek önmagukért beszélnek.

Üdv:

Dancsecs Laci

Szóval, mit is lehet ehhez hozzáfűzni? Hát talán azt, hogy így tovább Laci és gratulálunk a szép halakhoz!

Fotó és beszámoló: Dancsecs László

Szerkesztette: Tépeti