2010 első halai a Rábából

2010-01-16 11:07:45


Megérkezett 2010 első bejelentése két gyönyörű süllőről. A sikeres horgász pedig ki más lehetne, mint Dancsecs Laci barátunk, aki fáradtságot nem nézve járja ilyenkor is a vizek partjait. A fő csapásirány természetesen a Rába.

Az ominózus fogások napján Laci a Magyarszecsőd alatti Rába szakaszt akarta meghorgászni. Délután négy óra tájban vetette be úszós felszerelését, amin 25-ös GP zsinór és 4-es méretű horog volt. Csalinak termetes bodorkát tűzött a horogra. Kb. fél ötkor volt az első kapás, ami határozott húzásba ment át. A bevágás után néhány perces fárasztás után partra került az első süllő, aminek súlya 4150 g. Hossza 60 cm, legnagyobb kerülete 40 cm.                                                                       

Az első hal a képen jobbra

A nagyobbik süllő kapása már sötétben következett be. Az úszó hirtelen lemerülése után a hal folyamatos erős húzással a szemközti part felé vette az irányt, ahol egy nagy akadó rejtőzik. Mivel a hal nem állt meg beforgatni és nyelni a nagy csalihalat, ezért horgászunk még az akadó elérése előtt, lesz, ami lesz alapon jó erősen behúzott neki. Laci saját bevallása szerint még soha nem találkozott azelőtt ilyen vehemens süllőkapással. A bevágás után nagy küzdelem kezdődött és a fárasztás kb. 15 percig tartott. A mérlegeléskor a mérleg kereken 8000 g-ot mutatott. A hal hossza 80 cm, legnagyobb kerülete pedig 60 cm volt.

Csodálatos 8 kg-os rábai süllő

Még egyszer a kettő

Gratulálunk Lacinak a két szép halhoz és várjuk a további szép fogásokat!

                                                    Fotó: Dancsecs

                                              Írta: Tépeti