Megkésett híradás

2009-10-12 18:08:45


A nyár folyamán ismét egy szép sikerrel gyarapodott a Körmendi Munkás Horgász Egyesület eredménylistája, amiről sajnos csak most, jócskán megkésve számolunk be, bár ez mit? sem von le az eredmény értékéből.
Július közepén került megrendezésre az Ifjúsági- és Utánpótlás Megyei Horgászbajnokság a szombathelyi Csónakázó tavon, ahol, mint minden évben egyesületünk is elindította csapatát. Sajnos az idén ifjúsági korosztályban nem, csak utánpótlásban sikerült nevezni.
A csapat két utánpótlás korú versenyzője Molnár Márton és Szegvári Marcell volt. Csapatvezető Unger György, segítő pedig Sipos Dániel, aki már nem kis bánatunkra "kiöregedett" ebből a korosztályból.
A sorsolás felemásra sikeredett, ugyanis míg Molnár Marci az 1-es szektor 1-es helyéről várhatta a verseny kezdetét, addig Szegvári Marcell a 2-es szektor 5-ös helyére sorsolt.
A verseny előtt a fiúk két edzést is tartottak a tavon, így nem ismeretlen terepen vágtak neki a megmérettetésnek. A tréningeken jól működött a keszeges kaja, sokkal jobban a pontyosnál, így az került bevetésre ill. sneciző etetőanyag.

                                       

Szegvári Marcell, Unger György csapatvezető, Molnár Márton  

Molnár Marci nagy kupája összesített 2. helyet ér

Molnár Marci maximálisan kihasználta a szélső hely adta lehetőséget és végig vezetve magabiztosan nyerte a szektort. Segítője Sipos Dani volt, akinek tanácsai nagyban hozzájárultak a sikerhez.
Szegvári Marcinak már nem volt ilyen szerencséje. Az első órában csak nagyon kevés hala volt, amiben nem kis része adódott a szektor mögött futóedzést tartó helyi focicsapatnak, akik semmi toleranciát nem mutattak a versenyzők iránt. Végül őket a rendőröknek kellett megkérni, hogy lehetőleg máshol dobogjanak. Sajnálatos dolog, hogy erre maguktól nem döbbentek rá. Végül a második órában némi keszeg és küsz jött, de segítőjével Unger Gyurival közösen sem tudtak az ötödik helynél jobbat kicsikarni.
Végül csapatunk a nagyon előkelő harmadik helyen végzett 6 helyezési számmal (ami egy szektor 1-ből és a szektor 5-ből áll össze), míg Molnár Marci összesítésben a második helyen végzett. Őt csak a nagyon rutinos és felszerelésben is sokkal jobban ellátott Kovács Péter tudta legyőzni, aki több pontyot is szákolt a verseny folyamán. 

                                       

                                      

Az eredmény így is szép és ezúton  gratulálunk a csapatnak!!!!

 

                                                                              Írta és fotó: Tépeti