A Körmendi Munkás Horgász Egyesület 1949-ben alakult helyi illetve környékbeli iparosokból és polgárokból. Kezdetben a Rába folyó Körmend környéki szakasza tartozott az egyesület kezelésébe. A későbbiekben a kavicsbánya- és környezetvédelmi tavak létrejöttével az egyesület tagjainak kedvenc horgászvizeivé váltak a Magyar-szecsődi kavicsbánya tó a Himfai és a Vadása tó. A legtöbb horgász ma is ezekre a tavakra jár legszívesebben. Említésre méltó, hogy környékünkön sok kisebb nagyobb
folyóvíz található, amelyek szintén kedvelt horgászvizei tagjainknak. Jelenlegi taglétszámunk mindent beleértve 240-250 fő körül mozog.
Az utóbbi két évben az egyesület vezetősége nagy változásokon esett át. Fiatal vezetők kerültek az egyesület élére, akik a régebbi vezetőségi tagokkal közösen fellendíteni igyekeznek az egyesületi életet. Újra megrendezésre kerülnek az egyesületi versenyek minden évben. Büszkén mondhatjuk, hogy a sikeres pályázatoknak és a vezetőségi tagoknak köszönhetően ezen versenyek díjazása kiemelkedő, ezzel is a vízpartra csábítva tagjainkat.
Egyesületünk minden évben elindítja versenycsapatát a Megyei Csapatbajnokságon, ahol általában a középmezőnyben végeznek. Igyekszünk lehetőség szerint részt venni a Vas megyei Szövetség rendezvényein és általában minden ilyen eseményen képviseltetjük magunkat, amit nem minden egyesület mondhat el magáról.
Az egyesület a nagyobb egyesületekhez hasonlóan irodát bérel, ahol az engedélyek kiadása és egyéb ügyek intézése történik. Anyagi lehetőségeink sajnos korlátozottak, de ennek ellenére időt és fáradtságot nem kímélve gondozzuk a vízpartokat. Elvégezzük a kaszálásokat, bozótolásokat. Rendszeresen szállítjuk el a szemetet, ami sajnos még mindig nagyon jelentős mennyiségű. Amennyiben pénzügyi lehetőség van rá, minden évben telepítünk halat, azon felül is, amit a Szövetség helyez ki a vizekbe.
Bízunk benne, hogy munkánk meghozza a gyümölcsét és újra egy összetartó nagy egyesületet tudunk tagjainkból összekovácsolni.

Célunk, hogy már meglévő tagjaink érdekeit lehetőség szerint továbbra is jól képviseljük. A vízpartok állapotát tovább javítani a tisztaságot fenntartani. Szeretnénk újra beindítani a horgász fórumokat, annak érdekében, hogy tagjaink a vízpartokon kívül is többször találkozhassanak. Növelni kívánjuk taglétszámunkat és hathatósan közreműködni abban, hogy a horgászok kultúráltan tölthessék el szabadidejüket a vizek partjain. Ezen felül pedig az egyik legfontosabb, hogy továbbra is anyagi lehetőségeink szerint, minél több halat helyezzünk ki vizeinkbe.


Az iroda nyitvatartása:
szerda 15-18-ig
péntek: 15-17 óráig