VÉGVÁRI GYŐZŐ EGYESÜLETI EMLÉKVERSENY 2010.

  nyomtatási kép

Május 22.-én szombaton rendezte a Körmendi Munkás Horgász Egyesület szokásos évi horgászversenyét a Végvári Győző Egyesületi Emlékversenyt a Magyarszecsődi kavicsbánya tavon.
A rendezők részéről egész héten rengeteg fohász hangzott el az esős időjárás miatt, de végül a verseny napjára már nem igazán lehetett panasz. Bár nagyon erős szél fújt, ami megnehezítette a horgászatot, ennek ellenére sütött a nap és a hőmérséklet is kellemesnek volt mondható.

A serlegek és a Végvári Vándorkupa

Ezek a körülmények meg is látszottak a résztvevők számán, hiszen 34 felnőtt, 11 gyerek és 2 ifjúsági versenyző nevezett a megmérettetésre. A nevezések után rövid elnöki megnyitó következett, majd a sorsolás. A verseny 9 órakor kezdődött és délben került lefújásra.

Esztergályos László lett a nyerőember

A tavalyi győztes Balogh Imre idén második lett

Leibenbach Antal a harmadik helyezett

 Amíg a versenyzők a horgászatra koncentráltak, addig az üstben főtt a finom vaddisznópörkölt, hogy a mérlegelés és a díjkiosztó után a résztvevők és a kilátogató családtagok egy kellemes, családias hangulatú ebédet is elfogyaszthassanak.

Németh Szilvia idén is remek vadpörköltet főzött

Volt büféskisasszony

Idén is, mint mindig, szép díjak, serlegek kerültek kiosztásra a győzteseknek.  A felnőtt kategóriában Esztergályos László végzett az élen 4050 grammal. Második lett a tavalyi győztes Balogh Imre 2210 gr-al, harmadik pedig Leibenbach Antal 1870 gr-al.

A győztes munkában

Megvan a hal!

A felnőtt kategória győztesei

Sajnos az összevont ifi és női kategóriában csak két induló volt, így a harmadik hely már nem is került kisorsolásra. Itt Molnár Márton lett az első 1609 gr-al és Fodor Erzsébet a második  20 gr-al.

Sajnos ifiben csak két induló volt

A gyerek kategóriában Varga Soma nyert úgy, hogy az abszolút második legtöbb halat fogta az egész mezőnyben, 2840 g-ot. Második Vásárhelyi Attila jócskán lemaradva 80 gr-al, míg a harmadik Göller Róbert lett 60 gr-al.

A gyerek kategória győztesei

A Végvári Vándorserleget Esztergályos László vihette haza egy évre, hiszen ő fogta a legtöbb halat a verseny folyamán.
Végezetül köszönetet mondunk Körmend Város Önkormányzata Oktatási, Kulturális és Sportbizottságának, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének, mert ők biztosították a versenyre a serlegeket, ill. azon körmendi vállalkozóknak, akik hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához.

Köszönjük:

Körmend Város Önkormányzata Oktatási, Kulturális és Sportbizottsága,
Horgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Áfész Körmend,
Joó Építőanyag és Teherfuvarozás,
Ferrosüt
Fő Téri horgászbolt, 
Mini Zoo Shop,
Dreher Söröző,
Halászcsárda Panzió
Gazdabolt Körmend

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában!

                                                                   Írta és fotó: Tépeti