Közgyűlés 2010

  nyomtatási kép

Ismét eltelt egy év és elérkezett az évi rendes közgyűlés ideje. Január 23.-án szombaton reggel 9 órakor már szép számú horgász gyűlt össze a körmendi Halászcsárda Panzió éttermében, hogy meghallgassa a vezetőség éves beszámolóját a 2009 -es év történéseiről, az egyesület gazdasági helyzetéről. Azt hiszem, büszkén mondhatjuk el, hogy egyesületünk sok tagja nem azt az érdektelenséget mutatja, mint az ország sok hasonló felekezeténél ez megfigyelhető, ezért aztán az étterem miden évben szépen megtelik érdeklődőkkel. Idén vendégeket is hívtunk, akik szívesen elfogadták invitálásunkat, hiszen megszokhatták már, hogy közgyűlésünk mentes az oda nem illő viselkedéstől, oktalan vádaskodásoktól. Írom mindezt azért, mert sok helyen a tagság nem veszi figyelembe a nehéz gazdasági helyzetet és minden rosszért az aktuális szövetséget ill. vezetőséget hibáztatja. Sajnos az évek múlásával már figyelembe kell venni, hogy minden kemény gazdasági alapokra helyeződött át és bizony a szövetségek és egyesületek vezetése nem egyszerű feladat. Persze olyan hangokat is lehet hallani, amelyek azt mondják: - Nem tesz meg minden egyesület és szövetség mindent azért, hogy jól menjenek a dolgok! Hát, mindenkinek lelke rajta, ha tudja csinálja jobban, a lehetőség adott.

Tagságunk a vezetőség beszámolóit elfogadta, hiszen a válságos gazdasági helyzet ellenére egyesületünk, mind létszámilag, mind anyagilag gyarapodott, hála az elmúlt év helyes döntéseinek.

Honfi József a felügyelő bizottsá elnöke beszámolóját tartja

Meghívott vendégeink, Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, aki a MOHOSZ újdosült alelnöke is és Puskás Norbert a szövetség ifjúsági és kommunikációs felelőse színvonalas, vetítéssel egybekötött prezentációt tartott a szövetség elvégzett munkáiról, az újonnan megszerzett vizekről, a szövetség terveiről.

Balról: Takács Péter elnök, Csécs Sándor, Puskás Norbert 

Sok új szabály került bevezetésre mind országos, mind szövetségi szinten. Méretkorlátozások, darabszákorlátozások , tilalmi idők és etikai szabályok változtak, amikre a tagság figyelme a közgyűlésen és a jegykiadásokkor is fel lett ill. fel van hívva, a félreértések elkerülése végett. A leginkább "húsba vágó" korlátozás az évi 50 db-os nemeshal kvóta, hiszen a sok szabadidővel rendelkező horgászokat ez érzékenyen érintheti. Volt is emiatt felszólalás, bár a legtöbb horgász szívesen kiegyezne az 50 db megfogott nemeshallal, ugyanis idő hiányában ennek töredékét sem tudja megfogni. Döntöttünk. a magyarszecsődi tó környéki út rendbehozásáról, ez ugyanis az utóbbi idők csapadékos időjárása miatt már kritikus állapotba került. Reméljük az idén pontot tehetünk erre is. Természetesen ez a cikk a teljesség igénye nélkül készült, hiszen a közgyűlés közel három órán át tartott, ami alatt sok egyéb dolog is elhangzott. Szöveg helyett következzen inkább néhány kép a részvevőkről.

Találkozunk a 2011-es közgyűlésen, na persze azért közben lesz horgászbál, egyesületi verseny  meg egyebek!

                                              Írta és fotó: Tépeti