Már megint a Dancsecs Laci!

  nyomtatási kép

Hálát adhatunk a horgászok védőszentjének és főleg Dancsecs Laci barátunknak, aki ebben az élményszegény téli időszakban folyamatosan ellát bennünket szebbnél szebb halakról szóló híradásokkal. A most következő süllők ugyan nem kapitálisak, de SÜLLŐK, amik ismét a Rábából kerültek terítékre.

Január 17.-én vasárnap bárki, aki kinézett az ablakon láthatta, hogy sűrűn szakad a hó és bizony nagyon "zegernye" idő van odakinnt. Bizony őszintén bevallom, én a meleg szoba barátságos légkörét választottam inkább, mint a szabadtéri programokat. Nem úgy Laci, mert Ő bizony nyakába vette a Magyarszecsőd alatt elterülő Rába szakaszt és horgászni indult. Mivel a Rába parti utak a csapadékos idő miatt szinte járhatatlanok, ezért jó darabon gyalogolni kell ahhoz, hogy a megfelelő horgászhely elérhető legyen. Ezt tette Laci is és nyakában a "cuccal" nekivágott a nem könnyű terepnek.

Reggel fél tíz körül, elérve a kiszemelt horgászhelyet bedobta szokásos úszós felszerelését és nem is eredménytelenül, hiszen erre az első bedobásra rögtön kapása is volt. A csali a már jól bevált, a Csörnöc patakból fogott termetes bodorka volt. A bevágás után sikerült is partra segítenie egy 3950 g-os 60 cm hosszú süllőt, aminek legnagyobb kerülete 38 cm. Ezután hosszú ideig semmi, ezért Laci cserkésző horgászatra indult, ami saját bevallása szerint legalább 5 kilométeres gyaloglásban csúcsosodott ki. Végül, mivel sehol nem tudott kapást kicsikarni, visszatért a kiindulási pontra. Ottt újra bevetette a felszerelést, de közben besötétedett és világító patron kellet az úszóba tenni. Sokáig így sem történt semmi, csak az, hogy nagyon hideg lett és ideje volt haza indulni. A bot viszont a hideg nedves időben összefagyott, ezért a tagokat csak nagy kínlódás árán lehetett összetolni. Miközben ezzel foglalkozott, az úszó egyre közelebb került a parthoz és végül a kb 1 méter mély vízben állapodott meg, ahol míg Laci a botjával bajlódott szerencsésen elkapta egy süllő. Erre mondják, hogy a halfogáshoz bizony jó adag szerencse is kell. Bevágás következett a félig összecsukott bottal, majd tagokat újra széthúzva fárasztás. Ez már nem tartott sokáig és partra is került egy 2250 g-os süllő, aminek hossza 50 cm legnagyobb kerülete pedig 30 cm volt.

A szép halak és kifogójuk

Még egy fotó

Megint bebizonyosodott két dolog. Az egyik, hogy csak az fog halat, aki kimegy horgászni. A másik, ami nagyon sok horgászt örömmel tölthet el és ezt Laci is bebizonyítja szinte napról napra: sok rossz év után ISMÉT ÉL A RÁBA!!!

                                                         Írta: Tépeti

                                                                           Fotó: Dancsecs